Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BOWLING

Η ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ।
Η ΠΕΤΡΑ -ΣΦΑΙΡΑ-ΜΠΑΛΑ,ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ।
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ।ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΛΠΑΙΩΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΙΜΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ।
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥ 1200 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 1455।
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΑΠΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ ΤΟ 1626।ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ 9 ΚΟΡΙΝΕΣ।ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠ ΆΚΡΗ Σ' ΑΚΡΗ ΣΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ Η।Π.Α
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΥΡΙΕΥΣΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΩΣΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ।
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙ ΤΟ 1820 Η ΠΟΛΙΛΕΙΑ ΤΟΥ CONNECTICUT ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΑΥΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ 9 ΚΟΡΙΝΕΣ , ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ BOWLING ΤΟΤΕ।
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΜΙΑ 10η ΚΟΡΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ TEN PIN BOWLING ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ।
ΤΟ 1985 ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΑΒC (AMERICAN BOWLING CONGRESS)ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΠΑΛΩΝ,ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ,ΚΟΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΕΝΙΑΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΦΤΑΝΟΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ।
ΠΛΕΟΝ ΤΟ BOWLING ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: